Comentarii pentru zecimi și daruri - 2023

Articole 22 decembrie 2022

Toată lumea iubește poveștile, în special poveștile adevărate – poveștile oamenilor din întreaga lume care ascultă vocea lui Dumnezeu și spun „da” atunci când Dumnezeu spune „Urmează-mă”. Poate fi un copil care răspunde la chemarea lui Dumnezeu (1 Sam. 3), sau poate fi un profet cu experiență care este chemat de Dumnezeu printr-o viziune și o întrebare: „Pe cine să trimit şi cine va merge pentru Noi?” Profetul Isaia a înțeles că Dumnezeu îl cheamă la o lucrare grea și a răspuns de bunăvoie: „Iată-mă, trimite-mă!” Dumnezeu a răspuns cu cuvinte puternice: „Du-te și spune” (Is. 6:8, 9). Și noi putem să răspundem vocii lui Dumnezeu.

Toate aceste povestiri au ceva în comun: oameni care au auzit chemarea lui Dumnezeu de a-L urma, au ascultat și au fost binecuvântați. La fel, Dumnezeu ne cheamă pe fiecare dintre noi să ascultăm chemarea Lui, să-i călcăm pe urme și să-i conducem pe alții să facă același lucru.

Pe măsură ce asculți aceste povestiri întreabă-te: Aud eu chemarea lui Dumnezeu în viața mea? Sunt dispus să fac un pas înainte și să rostesc cuvintele pe care le-a pus în inima mea? Sunt dispus să-mi dau timpul, viața și bunurile mele pământești, așa cum mă îndrumă El? Chemarea lui Dumnezeu nu se aplică doar împărtășirii credinței noastre. Aceasta include înapoierea zecimii și oferirea darurilor.

Roagă-L pe Dumnezeu să-ți arate cum poate să-ți satisfacă nevoile cu mult peste ceea ce ai hotărât să-I oferi. Probabil vei afla că Dumnezeu oferă pentru tine și familia ta mai mult decât oricând. El te va binecuvânta din belșug pe măsură ce credința ta crește și inima ta oferă. 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.